Mainos
Mainos

Halpoja opiskelija-asuntoja riittää pian yhä useammille

Suomen opiskelija-asunnot SOA:n mukaan vuonna 2009 käynnistyi yhteensä noin 800 uuden asunnon rakentaminen, mikä on noin kaksi kertaa enemmän kuin edellisvuonna.

Noin puolet rakennettavista asunnoista valmistuu pääkaupunkiseudulle. Jyväskylään asuntoja valmistuu noin 200.

Myös vanhoja asuntoja peruskorjataan ja esimerksiksi soluasuntoja muutetaan perhe- ja pienasunnoiksi.Suurin osa asunnoista valmistuu syksyn aikana helpottamaan opiskelija-asumisen voimakkaimman kysynnän aikaa.

Opiskelija-asuntojen kysyntä ei SOA:n mukaan näytä taantumasta huolimatta kasvaneen tänä vuonna. Kasvukeskuksissa ja paikkakunnilla, joissa on isoja oppilaitoksia, kysyntä on kuitenkin aina voimakkaampaa. Opiskelija-asunnoille on ominaista myös kysynnän kausittainen kasvaminen esimerkiksi syksyisin.

Opiskelija-asunnoissa vuokrat ovat lähes viidenneksen matalampia kuin asuntojen keskivuokrat vapailla markkinoilla.Vuonna 2009 opiskelija-asuntojen keskivuokrat olivat 8,64-10,63 euroa neliömetriltä.

Löydä oma unelmiesi vuokra-asuntoJokakoti.fin Vuokraa-osiosta.

Lue myös:

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme