Mainos
Mainos

Haluatko tietää enemmän hyttysistä?

Oletko kiinnostunut verenhimoisista vihollisistasi? Luontokeskus Siida järjestää lokakuussa Sääski!-näyttelyn, joka on osa YK:n luonnon monimuotoisuuden teemavuotta.

Osana Suomen, Venäjän ja Norjan välistä luonnonsuojeluyhteistyötä järjestetään Sääski!-näyttely, joka esittelee hyönteismaailman iloisesti inisevien imukärsäläisten edesottamuksia. Tekstit ja valokuvat valaisevat myös ihmisen ja tiettyjen eläinlajien suhdetta sääskiin.

Lappi on kuuluisa keskikesän yöttömästä yöstä ja valtavista sääskiparvista, kuitenkin pohjoisimmassa Suomessa on ollut todella runsassääskinen kesä viimeksi yli kymmenen vuotta sitten. Räkän maine, eli hyttysten runsaan esiintymisen aika kesäkuun puolesta välistä elokuun loppuun, on siitä huolimatta vankkumaton.

Näyttely on esillä Siidassa 1.10.2010-30.1.2011, joka on auki talvikaudella tiistaista sunnuntaihin klo 10-17, maanantaisin Siida on suljettu.

Haluatko tietää enemmän hyttysistä? Kerro kantasi ja muista myös perustella mielipiteesi.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme