Mainos
Mainos

Haukimureke

  • 500 g haukea tai muuta kalaa fileenä
  • 2-3 keitettyä perunaa
  • 2 munaa
  • 2 dl ruoka- tai kevytkermaa
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria
  • timjamia
  • ½ dl hienonn. tilliä tai persiljaa
  • n. 100 g katkarapuja tai 1 tlk simpukoita
  • 1½ l:n vuoka:
  • rasvaa, korppujauhoja

Leikkaa filee kuutioiksi ja paloittele peruna. Nosta ne monitoimikoneen kulhoon ja jauha hienoksi. Lisää munat, ruokakerma ja mausteet ja pyöräytä kuohkeaksi.

Voitele ja korppujauhota vuoka. Nosta puolet murekemassasta vuokaan. Lisää väliin katkaravut tai simpukat ja tillisilppu (tillin voi lisätä myös massaan). Levitä loput massasta vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 200 asteessa n. 40 min. Anna vetäytyä hetki ennen kumoamista.

Voit kypsentää murekkeen myös "limppuna" uunipellillä. Lisää silloin joukkoon 1 rkl perunajauhoja. Voitele pinta ja korppujauhota se. Tarjoa haukimurekkeen lisäkkeeksi keitettyjä tai lohkoperunoita, herneitä, salaattia ja leipää.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot