Mainos
Mainos

Haukipyörykät ja piparjuurikastike 13.3.2001

Toimittaja Ari Malmberg

Haukipyörykät


800 g haukea fileenä
1 sipuli
2 kananmunaa
1dl kevytranskankermaa
1 dl korppujauhoja
suolaa ja pippuria tilliä
kalalientä keittämiseen

1. Jauha hauki lihamyllyssä tai tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Älä jauha tahnaa kauan, jotta se ei sitkisty.
2. Hienonna sipuli. Lisää sipuli, kananmunat, ranskankerma ja korppujauhot kalatahnaan.
3. Mausta seos suolalla, pippurilla ja tilillä.
4. Kypsennä taikinaa pieni pala, tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
5. Muotoile taikinasta kahdella lusikalla pyöryköitä ja keitä ne kalaliemessä, kypsät pyörykät nousevat pintaan.
6. Tee pyöryköiden keittämisen jälkeen kalaliemestä kastike ja tarjoa haukipyörykät piparjuurikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Piparjuurikastike

kalalientä
0,5 dl valkoviiniä
noin 1 rkl raastettua piparjuurta
1 rkl kapriksia
1 dl kevytranskankermaa
(suolaa)
valkopippuria
suurustetta (tai vehnäjauhoja ja vettä) tarpeen mukaan

1. Lisää valkoviini kalaliemen sekaan ja kiehauta seos.
2. Raasta piparjuuri ja lisää se ja kaprikset joukkoon.
3. Lisää vielä ranskankerma, sekoita sauvasekoittimella ja mausta (suolalla ja) valkopippurilla.
4. (Tee vehnäjauhoista ja tilkkasta vettä suuruste) Lisää suuruste kiehuvaan nesteeseen ja keitä kastike kypsäksi.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme