Mainos
Mainos

Hedelmien ja vihannesten popsiminen ei suojaa syövältä

Hedelmien ja vihannesten syömisellä on luultua pienempi vaikutus syövän ennaltaehkäisyssä, väittää tuore tutkimus.

Tutkimuksen lähtökohtana oli selvittää, onko hedelmien ja kasvisten syömisellä "viisi kertaa päivässä" vaikutusta syövän ehkäisyssä. Tulokset viittaavat siihen, että vihannesten syömisellä on vain vähäinen yhteys syöpäriskin pienenemiseen.

Kansainvälinen tutkimusryhmä sai selville, että noin 2,5 prosenttia syöpäsairauksista voidaan ehkäistä syömällä runsaasti vihanneksia ja hedelmiä. Asiantuntijat kuitenkin korostavat, että vihannesten syöminen on tuloksista huolimatta terveellistä ja suositeltavaa.

Niin ikään runsaasti alkoholia juovilla, mutta runsaasti hedelmiä ja vihanneksia napostelevilla oli hieman alhaisempi riski sairastua syöpään kuin kasviksia vieroksuvilla alkoholin suurkuluttajilla; tämä päti vain tupakkaan ja alkoholiin kytkeytyviin syöpiin.

Tiettyjen vihannesten ennaltaehkäisevä vaikutus on kuitenkin todistetusti tehokas. Näihin kuuluvat tomaatti ja parsakaali.

Paolo Boffetta New Yorkin yliopistosta kollegoineen osallistui tutkimukseen, jossa seurattiin 5000 000 eurooppalaisen syömisiä ja elintapoja vajaan yhdeksän vuoden ajan.

Lähde: BBC News

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme