Mainos
Mainos

Helena Karihtala: Vaate- ja sisustusmuoti kulkevat käsi kädessä

Samat kuviot ja kuosit ovat usein muotia sekä vaatteissa että sisustuksessa. Diili- ja T.i.l.a. -ohjelmista tuttu Helena Karihtala kertoo tulevan talven trendeistä.

Vaate- ja sisustusmuoti vaikuttavat toisiinsa. Jos jokin kuvio tulee muotiin vaatteissa, saattaa sama olla pian in myös huonekalujen verhoilussa.

– Trendin kulkevat käsi kädessä: värit, kuosit ja tyylit. Vaatemuoti tulee yleensä ensin, ja sisustus mukailee sitä, Helena Karihtala kertoo.

T.i.la. -ohjelmassa upeita sisustuksia taikovalla Karihtalalla on pitkä kokemus sisustuksen trendeistä.

– Juuri trendit saattavat siirtyä vaatteista sisustukseen. Klassisemmat tyylisuuntaukset sen sijaan pysyvät, hän kertoo.

Luksus tekee paluun

Tämän syksyn ja talven sisustustrendeissä on nähtävissä vaikutteita myös vaatemuodista: luksus, kimallus ja prameus ovat tulossa jälleen muotiin.

– Tekstiilipuolella luksusmateriaalit tekevät tuloaan: kiiltävät kuosit ja prameat verhoilut ovat ydintrendiä. Eri asia sitten, miten tällainen sopii esimerkiksi lapsiperheen arkeen, Karihtala kertoo.

Vielä muutama vuosi takaperin muodissa olivat myös valtavat sohvat. Nämä ovat nyt väistymässä.

– Sohvissa ollaan palautumassa kohtuullisempiin kokonaisuuksiin, Karihtala paljastaa.

Sisustusmuoti ottaa vaikutteita vaatemuodista usein juuri yksityiskohdissa.

– Värit siirtyvät, samoin kuosit. Varsinkin samantapaisia kuviokankaita on nähtävissä vaate- ja sisustuspuolella, Karihtala kertoo.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme