Mainos
Mainos

Helle virkistää alkukesän piilotelleet pörriäiset ­- nyt ne tulevat!

Viime kesänä suomalaisia kesänviettäjiä kiusasivat runsaat ampiaismäärät. Tänä vuonna lentäviä pistiäisiä ja kärpäsiä on näkynyt huomattavasti vähemmän. Miksi?

– En sanoisi, että niitä on vähemmän, mutta viileän sään takia niitä on näkynyt aika vähän, sanoo Helsingin luonnontieteellisen keskusmuseon intendentti Anders Albrecht.

Albrecht kertoo, että tänä vuonna esimerkiksi huhtikuussa lentäviä hyönteisiä oli liikkeellä normaalein määrin.

Pistiäiset ja kärpäset eivät kuitenkaan ole hävinneet kuin tuhka tuuleen, vaan viileän ilman takia ne ovat lepotilassa suojaisissa paikoissa.

– Nehän ovat vaihtolämpöisiä elämiä, kun lämpötila nousee niin ne aktivoituvat.

Loppuviikoksi kaavailtu helle voikin lisätä pörriäisten määrää nopeasti – ja tuntuvasti. Albrecht sanoo, että helteen mahdollisesti jatkuessa pistiäiset ja kärpäset lisääntyvät nopeasti ja tekevät itsensä näkyvämmäksi.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot