Mainos
Mainos

Helppo hapankaali ja marjapuuro 14.2.2001

Toimittaja Ari Malmberg

Helppo hapankaali


noin 1 kg valkokaalia
1 porkkana
noin 1 rkl suolaa
1 pala hapanleipää

Liemi:


1 l vettä
1 rkl suolaa
1. Hienonna kaali ja porkkana monitoimi- koneessa suolan kanssa aivan hienoksi hakkeeksi.
2. Sekoita vesi ja suola keskenään.
3. Pane puhtaan lasi- tai muovipurkin pohjalle pala hapanleipää ja kaada kaalihake päälle. Jätä astiaan tilaa painoa varten.
4. Lisää astiaan suolavettä niin, että kaalihake peittyy kokonaan.
5. Pane kaalihakkeen päälle lautanen, ja sen päälle painoksi vedellä täytetty pussi.
6. Kaali ei saa olla hapen kanssa tekemisissä, joten vesipussin on peitettävä astian suuaukko kokonaan.
7. Anna kaalin hapattua huoneen lämmössä 4 vuorokautta. Laita astia sen jälkeen jääkaappiin ja anna sen vielä olla muutama päivä.

Marjapuuro

6 dl vettä
3 dl pakastemarjoja (viinimarjoja, puolukoita, vadelmia)
noin 1 dl mannasuurmoita
1 dl sokeria

1. Kiehauta vesi ja marjat.
2. Lisää mannasuurimot ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää myös sokeri ja sekoita.
3. Anna hautua kypsäksi noin 10 minuuttia, sekoita aina välillä.
4. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot