Mainos
Mainos

Helsinki puuhaa uudenlaista omistusasuntojen rahoitusta

Helsingin kaupunki suunnittelee uudelaista rahoitusta kaupungin omistusasuntotuotantoon. Kaupunki järjestäisi asunnon ostajalle lainan, ostajalla olisi aina mahdollisuus myydä asuntonsa markkinahintaan ja kaupunki sitoutuisi viideksi vuodeksi ostamaan asunnon takaisin.

Malli on nimetty Helsingin tulevan 450-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Helsinki 450-omistusasunnoksi. Mallin on laatinut kaupungin asuntotuotantotoimikunta. Lunastuksen ehtona on tietyt tulorajat ja se, että asukas itse asuu asunnossa.

Omarahoitusosuus on suunnitelman mukaan 15 % ja yhtiön osuus samansuuruinen. Kaupunki järjestäisi 70 prosentin lainan, jonka vakuutena olisi ko. asunto. Jos asuntoa lunastettaessa markkinahinta on ostohintaa pienempi, tappio jäisi kaupungin ja asunnon omistajan puolitettavaksi.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot