Mainos
Mainos

Hitlerin synnyintalon myynti kuohuttaa Itävallassa

Viranomaiset pelkäävät Saksan entisen natsidiktaattorin synnyinkodin joutuvan äärioikeistolaisten käsiin.

Itävallan ja Saksan rajalla sijaitsevassa Braunau am Innin kaupungissa sijaitseva Adolf Hitlerin synnyintalo on myynnissä 2,2 miljoonan euron hintaan. Hitler syntyi talossa vuonna 1889.

Kaupungin pormestari haluaa kuitenkin estää talon myynnin, jotta se ei joutuisi äärioikeistolaisten käsiin ja muuttuisi äärioikeiston pyhiinvaelluskohteeksi.

Pormestari Gerhard Skiba sanoo, ettei kaupunginhallituksella ole varaa ostaa taloa uhkakuvan välttämiseksi. Tämän vuoksi kunnanjohto on kääntynyt Itävallan liittohallituksen puoleen.

Historioitsijat ovat ehdottaneet, että talo muutettaisiin museoksi, mutta Skiba vastustaa ideaa, sillä hänen mukaansa museo keräisi turhaan ylimääräistä yleisöä pahamaineiselle paikalle. Tällä hetkellä talon synkästä menneisyydestä muistuttaa ainoastaan pieni, holokaustin uhreille omistettu muistolaatta.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme