Mainos
Mainos

Hometta laudoituksen pinnalla

Hei! Onko olemassa mitään desinfioivaa nestettä, jolla voisi käsitellä hiukan vesivaurioista puuta? Vai onko ainoa vaihtoehto vain korvata lauta uudella? Mistä tiedän, että tämä lauta pitää vaihtaa tai ei tarvitse?
Kysymyksessä on 20 vuotta vanha talo, jossa yläpohjassa siellä täällä on pinnalta mustuneita lautoja, mutta kun sen sahaa poikki, on se kuiva. Eli näkeekö puusta päälle päin, että siinä on homeitiöitä? Kiitos vastauksista!! t.Hannele

Kiitoksia kysymyksestä Ensinnäkin on varmaa, että puussa on homeitiöitä. Niitä on joka paikassa, jopa meissä itsessämmekin. Suuri osa elämästämme perustuu tosiasiaan, että hometta on. Muutoin todennäköisesti kävisi huonosti. Kyse on homeen haitallisten vaikutusten estämisestä.

Puun värin muuttuminen tai tummuminen ei sinänsä puuta huononna, jos se muutoin on kova ja kuiva. Tilapäinen kastuminenkaan ei ole haitaksi, kunhan puu pääsee kuivumaan. Jos lauta on kova eli ei laho, sitä ei tarvitse vaihtaa.

Jos kuitenkin muutoksia tulee, täytyy syyt selvittää. Kyseessä voi olla vahingolliseksi osoittautuva ilmiö.

Homeen voi poistaa rautakaupasta ja maalikaupasta saatavalla homeen poistonesteellä.

Terveisin Sakke

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot