Mainos
Mainos

HS: Suomen metsistä lääketieteen uusi ihmelääke?

Helsingin Sanomat kirjoittaa tänään lääkäri Arno Sipposesta, joka hyödyntää luonnon parantavaa voimaa potilaidensa hoidossa – yli kymmenen vuoden tulokset pihkan vaikutuksesta haavojen hoidossa ovat vakuuttavat.

– Siitä on täysin selkeä näyttö, että pihka auttaa kaikenlaisten haavojen, myös hyvin vaikeiden paranemista, lääkäri Arno Sipponen kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

Vuonna 2001 Sipponen sai ensikosketuksensa pihkan parantavaan voimaan, kun hän oli vastavalmistunut lääkäri ja työskenteli Kolarin terveyskeskuksessa. Paikallisilla hoitajilla oli oma julkinen salaisuutensa, sillä he käyttivät haavanhoitoon paikallisen maanviljelijän keittämää perinteistä pihkasalvaa.

– Eräskin satavuotias nainen makasi kroonikko-osastolla ja sai pahan painehaavan kantapäähän. Hoidin häntä lääkärikoulussa oppimillani menetelmillä ilman, että haavassa tapahtui mitään paranemista. Konkarihoitajat sanoivat, että pistä Arno pihkaa siihen. Luotin heihin ja niin siinä kävi, että haava meni tyystin kiinni, Sipponen kertoo lehdelle.

Sipponen on kirjoittanut pihkasta Helsingin yliopistolle väitöskirjan, joka on tällä hetkellä esitarkastuksessa. Tuloksia on esitelty jo tunnetussa British Journal of Dermatology -lehdessä.

Luotatko sinä luonnon parantavaan voimaan? Äänestä ja perustele vastauksesi äänestyksen jälkeen: Klikkaa Piilota perustelut -linkkiä ja jätä kommenttisi sen jälkeen keltaisen huutomerkin luota löytyvästä kohdasta "Kirjoita perustelu".

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme