Mainos
Mainos

HU: Helsingin kaupungin asuntojen pihoille grillauskielto – säännön rikkojia voi odottaa jopa häätö

Helsingin kaupungin asuntojen pihoilla tai parvekkeilla grillaaminen voi johtaa jopa häätöön, uutisoi Helsingin Uutiset.

Helsingin Uutisten julkaiseman artikkelin mukaan osa Helsingin kaupungin asuntojen, eli Hekan alueyhtiöistä ei salli grillausta rivitalohuoneistojen pihoilla. Pihalla grillaamisesta voi seurata muistutus, varoitus ja jopa häätö, jos naapuri valittaa toiminnasta.

Asukkaat ovat kyseisestä kiellosta kummissaan. 

"Lähtökohta on, että ruoat valmistetaan sisällä"

Helsingin Uutisten haastattelema Heka-Maunulan toimitusjohtaja Vesa Jurmu perustelee linjausta paloturvallisuudella. Hän toteaa myös savun voivan häiritä naapureita.

– Lähtökohta on, että ruoat valmistetaan sisällä. Ulkona terassilla voi sitten syödä, Jurmu sanoo.

Grillauskiellon ei olisi pitänyt tulla asukkaille yllätyksenä, sillä kielto ilmoitetaan myös yhtiön järjestyssäännöissä. Esimerkiksi Heka-Maunulan järjestyssäännöissä lukee, että lämpimän ruoan valmistaminen parvekkeella on kiellettyä. Jurmun mukaan tämä koskee yhtälailla myös rivitalojen pihoja. 

Lain mukaan vuokranantajalla on vuokrasopimuksen perusteella oikeus kieltää grillaus. 

Video: Näin syntyy täydellinen pihvi kotikeittiössä.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme