Mainos
Mainos

Huolehdi vatsan hyvinvoinnista myös lomalla

Ikävät vatsavaivat ovat yleinen ongelma monelle matkailijalle. Usein ongelmat johtuvat bakteereista tai viruksista, jotka päätyvät elimistöön esimerkiksi ruuan tai hengitysilman kautta.

Sairastumisen syynä on etenkin lämpimien matkakohteiden bakteerikanta, joka on erilainen kuin kotimaassa. Vatsavaivoilta voi välttyä huolehtimalla hygieniasta pesemällä kädet aina ennen ruokailua sekä välttämällä tiettyjä ruokia ja juomia.

Herkkävatsaisen vältettävien listalla ovat muun muassa majoneesi- ja maitopohjaiset ruuat, kylminä tarjoiltu liha ja kala, pesemättömät hedelmät ja vihannekset sekä vesijohtovesi ja siitä valmistetut juomat tai jääpalat.

Muista maitohappobakteerit

Vatsa on vastustuskykyisempi, kun suoliston bakteeritasapaino on kunnossa. Maitohappobakteerien avulla pystyy lisäämään hyvien bakteerien määrää ja vahvistamaan suoliston bakteeritasapainoa.

Maitohappobakteereja on joissakin ruuissa, esimerkiksi jogurtissa, juustoissa ja hapatetussa ruisleivässä. Apteekeissa myytävät maitohappobakteerit edustavat samoja hyviä bakteerikantoja, joita ihmisen suolistossa on luonnostaankin.

Elimistön bakteerikanta ei tasapainotu välittömästi, vaan hyvien bakteerien määrän vahvistuminen kestää muutaman päivän. Jotta suoliston hyvä bakteerikanta olisi matkalla mahdollisimman vahva, maitohappobakteerien ottamisen voi aloittaa jo ennen matkaa. Bakteerikannan tasapainottamista kannattaa jatkaa myös matkan jälkeen.

Lähde: Ruokatieto

Kuvat: Lehtikuva

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme