Mainos
Mainos

Huonekalujätin uusi aluevaltaus – tältä pian avattavassa Ikea-museossa näyttää

Maailman ensimmäinen Ikea-myymälä avasi ovensa yli 70 vuotta sitten. Tänä kesänä huonekaluliikkeen historiaan pääsee tutustumaan ovensa pian avaavassa museossa.

Ruotsalainen Ingvar Kamprad avasi maailman ensimmäisen Ikea-myymälän vuonna 1958 Ruotsin Älmhultiin, josta se lähti leviämään nopeasti maailmanlaajuiseksi ketjuksi. Ensimmäinen myymälä joutui sulkemaan ovensa vuonna 2012 uuden liikkeen tieltä, mutta nyt tämä historiallinen rakennus avaa jälleen ovensa. 

Rakennus on kunnostettu alkuperäistä pohjapiirustusta kunnioittaen moderniksi museoksi, joka toivottaa kaikki vieraat vauvasta vaariin tutustumaan tunnetun huonekaluliikkeen saloihin.

Museokaupasta miniatyyri kalusteita

Torstaina ovensa avaavassa museossa on esillä kolme pysyvää näyttelyä, joiden teemana ovat Meidän Juuremme, Meidän Tarinamme ja Sinun Tarinasi. Pysyvän näyttelyn lisäksi museossa on kaksi kertaa vuodessa vaihtuva, ajankohtaisiin asioihin perehtyvä näyttely. Museossa on lisäksi ravintola ja muun muassa miniatyyriversioita tutuista Ikea-tuotteista myyvä museokauppa.

Ikea tyydyttää niin sisustusintoilijan kuin Ikean historiasta kiinnostuneen vierailijan tarpeet. Museossa vierailijat pääsevät historian perehtymään muun muassa tuotteiden suunnitteluun, valmistukseen, logistiikkaan ja markkinointiin.  

Joka päivä ovensa auki pitävä museo sopii kohteeksi vaikkapa kesäiselle automatkalle.

Kurkista Ikea-museon maailmaan

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme