Mainos
Mainos

Hyvä sisäilma energiatehokkaassa kodissa

Sisäilman laatu vaikuttaa ihmisen terveyteen paljon enemmän kuin on totuttu ajattelemaan. Nykyaikainen tulo-poistoilmanvaihtolaite on toimivaksi havaittu perusratkaisu ja kun se on varustettu lämmön talteenottokennolla, se sopii hyvin myös energiatehokkaaseen kotiin. Poistoilman lämmöstähän on saatava talteen vähintään puolet.

Kojeeseen on valmistajasta riippuen saatavissa erilaisia lisävarusteita. Tyypillisiä ovat vaikkapa makuuhuoneen ilman hiilidioksidipitoisuutta tunnusteleva anturi, joka tehostaa makuuhuoneen ilmanvaihtoa havaitessaan arvojen nousevan. Samalla periaatteella toimii pesu- ja kylpyhuoneissa kosteudentunnistin.

Paraskaan ilmanvaihtokoje ei tuota ikuisesti puhdasta ilmaa hengitettäväksi, ellei sitä aika ajoin puhdisteta ja huolleta. Kennosto on pestävä ja suodattimet vaihdettava; pölyisillä alueilla tämä on tehtävä jopa useita kertoja vuodessa. Kanavien nuohoaminen ei vaadi aivan näin tarmokasta toimintaa, joskin se sitten tapahtuessaan onkin huomattavasti vaativampi operaatio. Suositus on 7 - 10 vuoden väli pölyisemmillä alueilla.

Sisäilma on muistettava myös materiaalien valinnassa, kun rakentaa tai remontoi. Valistunut rakentaja valitsee M1-luokan tuotteita, jotka eivät päästä sisäilmaan mitään haitallisia yhdisteitä tai hiukkasia.

(JKA 4.11.2005)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot