Mainos
Mainos

Hyviä uutisia eläinten ystäville – lapsen riski sairastua astmaan pienenee koiraperheessä

Ruotsalaistutkimuksen tulokset tuovat hyviä uutisia lemmikkiperheille.

Aiemmat tutkimukset lemmikkieläinten vaikutuksesta astmaan ovat olleet ristiriitaisia. Uppsalan yliopiston tuore tutkimus varmistaa, että riski sairastua astmaan pienenee, jos perheestä löytyy koiria tai maatilan eläimiä.

Riskin huomattiin pienenevän jopa 15 prosenttia perheissä, joissa on koira.

– Aiemmin on tutkittu, että maatilalla kasvaneen lapsen riski sairastua astmaan pienenee noin puolella. Nyt halusimme selvittää, päteekö tämä myös koiraperheisiin, kertoo tutkija ja professori Tove Fall Uppsalan yliopiston tiedotteessa.

Tutkimuksessa on käytetty Ruotsin kansallisten rekisterien tietoja vuosina 2001–2010 syntyneistä yli miljoonasta lapsesta. Ruotsissa esimerkiksi koiran omistajuudesta löytyy merkintä rekisteristä.

Viime toukokuussa Oulun yliopiston julkaisemassa tutkimuksessa tosin todettiin, että lapsen varhainen altistus kissoille ja koirille myös kasvattaa allergioiden riskiä.


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot