Mainos
Mainos

Iisan suunnitelma: Helsinginkatu

32 neliön yksiö Kalliossa oli remontoitu muutamia vuosia sitten. Paikkailtavaa sieltä ja täältä ilmaantui toisella katsomalla, esimerkiksi viimeistelytyöt olivat jääneet puolitiehen. Huoneiston tapetit olivat likaantuneet ja osin jopa huonossa kunnossa. Vihreän ulko-oven sisäpinta hilseili ja sitä oli paikkailtu vaalealla maalilla. Katossa oli porausreikiä, yksi isompi kolo seinässä.

Remonttisuunnitelman pääpisteet olivat huoneiston oven hiomisessa ja maalaamisessa Tikkurilan Maalarin valkolakalla. Tapetit pois, seinien tasoitus ja maalaus valkoisella Tikkurilan Harmony G497. Kun ikkunalauta ja sisäpokat ovat hiomisen jälkeen valkoisesta lakkamaalista raikkaat, saa ikkunaseinä lämpimän ruskean maalin katseenvangitsijaksi (Harmony K468).

Muutoin soma ja kompakti avokeittiö leviää jääkaappipakastimen verran oleskelutilaan, joten se kätketään siron valkohuurteisen lasitiiliseinän taakse. Lasitiiliseinä on noin 75 cm syvä ja korkeudeltaan 280 ja jää auki ylhäältä. Hyvä valinta senkin vuoksi, että se läpäisee valoa. Keittiön alakaapeista puuttuvat sokkelit, näkymä oleskelutilaan viimeistelemätön eli sokkelit paikoilleen.

Huoneiston alkuperäinen värimaailma on vaalea mäntypuu, valkoinen ja siniharmaa. Se säilytetään, mutta otetaan mukaan hieman ruskean eri sävyjä. Ruokapöydäksi antiikkinen tummahkoksi petsattu mäntyinen klahvipöytä, joka arkikäytössä ei vie juuri tilaa, mutta muuttuu kätevästi pöydäksi kuudellekin hengelle. 4 valkoista hupputuolia ovat klassikkoja ja kauniit seinän vieressäkin odottaessaan vieraita toinen ikkunan läheisyydessä, toinen keittiön ja eteisen välimaastossa.

Huoneeseen hiekanvärinen vuodesohva ja yö-/sohvapöydät tummaa puuta. Pöytien päälle sinivalkosävyiset valaisimet tummansinisillä varjostimilla. Matto tyylikkäästi kuvioitu siniruskea, sama kuin eteisessä. Eteiseen takaseinään koko seinän levyinen ja pituinen peili. Jalallinen, tummaa puuta oleva moderni naulakko korvaa seinänaulakon. Oven viereen antiikkinen penkki, siihen on hyvä istahtaa ja se toimii myös laskutilana vaikkapa avaimille.

Kylpyhuone somistetaan sinisen ja harmaan värisillä tekstiileillä, ja suihkutilaan asennetaan lasiovet.

(Pientä pintaremonttia 2.1.2007)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme