Mainos
Mainos

Ikkunoiden ja seinien ääneneristys

Olen ymmärtänyt, että nykyisin ikkunoille, varsinkin vilkasliikenteisen tien varteen asennettaville, on olemassa jonkinlaiset ääneneristävyysvaatimukset. Tietääkseni myös seinärakenteelle vastaavat vaatimukset on olemassa. Miten sitten on mahdollista, että testattuun ja hyväksyttyyn ikkunaan asennetaan korvausilmaventtiili, joka käytännöllisesti katsoen on suora reikä pihalta sisälle kuuluville äänille. Onko tilanne kuten kuvasin vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?

Olet aivan oikeassa. Monissa paikoissa on määrätty ulkoa tulevan melun torjumiseksi tietynlaiset ääneneristysvaatimukset. Useissa tapauksissa jo ulommaisen tasolasin paksuntamisella päästään tyydyttävään ratkaisuun. Tietysti silloin myös raitisilmaventtiileissä olisi oltava äänenvaimentimet, ettei ikkunoihin sijoitettu ylimääräinen pääoma valuisi hukkaan.

En tiedä tarkkaan onko ikkunan karmiin asennettavilla venttiileillä edes mahdollista saavuttaa minkäänlaista äänenvaimennusta, vai onko kysymyksessä rakentajan asiantuntematon erehdys ikkunatilauksessa. Toisaalta, jos ikkunat on tilattu "desibeli-ikkunoina" ja karmiin tehdyillä raitisilmaventtiileillä, luulisi ikkunatehtaalla asiaan kiinnitettävän huomiota.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot