Mainos
Mainos

IL: Yllätyskäänne vuokrahinnoissa

Tilastokeskuksen neljännesvuosikatsauksen mukaan vuokrat ovat nousseet Suomessa noin 3,9 prosenttia. Kuitenkin kalliina tunnetusta Espoosta löytyy vuokra-asuntoja kohtuullisella hinnalla.

Pysy ajan tasalla asuntoasioista – käy tykkäämässä Jokakodista Facebookissa!

Tilastokeskuksen tuoreesta hintatilastosta käy myös ilmi, että Espoon vuokrakaksioissa asutaan edullisemmin kuin vuosi sitten. Hintamuutos on Espoossa yli kymmenen prosentin luokkaa, sillä vuoden 2011 keskineliöhinta oli 15,45 euroa, mutta tämän vuoden kolmannella neljänneksellä hinta oli ainoastaan 13,51 euroa. Iltalehden haastattelema espoolainen vuokranvälittäjä on itsekin hämmästynyt merkittävästä muutoksesta vuokrien hinnoissa.

– En pysty kiistämään näitä tietoja, mutta oudolta tuntuu. Yleinen kehityssuunta vuokrissa on nousemaan päin. Nämä tiedot poikkeavat tästä selvästi, Espoonkruunu Oy:n toimitusjohtaja Seppo Kallio sanoo.

Vuokrahinnat ovat laskeneet noin viidellä prosentilla myös Turussa ja Oulussa.

Näin vuokrahinnat muuttuivat

Vapaarahoitteisten vuokrakaksioiden hinnat, 3. vuosineljännes

Helsinki +4,0 %
Espoo -12,6 %
Vantaa +5,5 %
Tampere +0,7 %
Turku -5,1 %
Lahti +7,4 %
Jyväskylä +5,4 %
Kuopio +3,8 %
Oulu -5,5 %

MTV3 / Jokakoti
Lähde: Iltalehti 7.11.2012

Lue myös:

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme