Mainos
Mainos

Ilahduta äitiä suloisen makealla kakulla

Äitienpäivää juhlitaan perinteisesti muhkealla täytekakulla. Hemmottele sinäkin äitiä yhdellä tai useammalla seuraavista suussa sulavista kakuista. Näistä vaihtoehdoista jokainen löytää varmasti suosikkinsa.

Äitienpäiväkakun tekemisestä ei kannata luistaa ainakaan sillä verukkeella, että se olisi hankalaa. Maukkaat ja näyttävät kakut pystyvät valmistamaan myös poropeukalot.

Kokeile vaikkapa helppotekoista marja-mascarponekakkua, joka syntyy valmiista kauramurotaikinasta.

Käden käänteessä valmistuu myös kaurakeksikakku. Tuoreena se on rouskuvan rapea ja seuraavana päivänä mukavan pehmeä! Kakun voi siis maun mukaan nauttia heti tai antaa pohjan pehmetä jääkaapissa.

Suklaata rakastavaa äitimuoria sen sijaan kannattaa hemmotella ihanalla suklaakeksikakulla. Sekin valmistuu ilman vaivaa, sillä pohjana on Myllyn Paras -suklaavalmistaikina. Kakun täytteeseen voi valita äidin lempihedelmiä tai suosikkimarjoja.

Jos haluat valmistaa taikinankin itse, ei se ole vaikeaa. Kaurahiutalepohjaisesta taikinasta syntyy helposti !

Jos sähkövatkain pysyy kädessä ja haluat vähän lisää haastetta kakun tekoon, kokeile Makuja-kokki Maija Silvennoisen herkullista mutta helppoa kakkureseptiä.

Suklaa-marjakakku äidille

3 munaa
1 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhoa
0,5 dl rouhittua suklaata
0,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

vuoan voiteluun:
1 rkl margariinia tai voita
2 rkl korppujauhoja

kostutus:
0,5 dl maitoa

Täyte:
1 dl valmista kinuskikastiketta
2 dl vaniljarahkaa
1 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
2 dl pakastemarjoja tai tuoreita mansikoita

Pinnalle:
2 kiivihedelmää viipaleina
1 dl marjoja

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakku 180-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä. Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja kermavaahto.

Halkaise kakkupohja ja pane toinen puoli tarjoiluvadille.

Kostuta kakkupohja ja pane puolet täytteestä väliin. Ripottele marjat täytteen päälle. Valuta kinuskikastiketta marjojen päälle. Paina kakkulevy päälle ja kostuta. Levitä loput täytteestä päälle.

Koristele kiivihedelmä viipaleilla ja marjoilla. Valuta kinuskikastiketta päälle. Ripottele pinnalle rouhittua suklaata.

Makeaa mahan täydeltä

Mikäli äitisi on makeanperso ja hallitset kananmunien valkuaisten erottelun, kannattaa valmistaa juhlava marenkikakku. Arja Savelan kommentti kakusta kertoo kaiken.

– Paljon olen monenlaisia kakkuja ja leivonnaisia tehnyt, mutta ei ole tämän kakun voittanutta. Yksimielisesti ihmiset kehuvat tätä aivan erinomaisen makuiseksi ja se on suosikkikakku sekä lasten ja miehen mielestä olipa juhlan syy mikä tahansa. Marengin makeus ja hedelmien raikkaus yhdistyvät tässä aivan loistavasti!

Makeaa mahan täydeltä tarjoilee myös , jossa kotikokki pääsee myös näyttämään omat kättentaitonsa kakun koristelussa.

Jos äitisi rakastaa perinteisempiä makuja, valmista , joka varmasti saa hymyn huulille!

Jos äitisi pitää mangosta, tee mangojuustokakku.

Jäätelönperso äiti puolestaan varmasti ihastuu jäätelö-mansikkatorttuun.

Kaura-raparperitiramisu

Raikas raparperitiramisu on ihana idea äitienpäiväksi! Koristele upea kakku tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.

1 pkt (175 g) Pirkka kaurakeksejä

Kostutus:
3 rkl kahvia

Täyte:
1 pkt (350 g) Pirkka raparperisosetta
1 tlk (2 1/2 dl) Flora Kuohu -kasvirasvasekoitetta
1 prk (200 g) Pirkka turkkilaista jogurttia
noin 3 rkl sokeria
1 rkl sitruunanmehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta

Pinnalle:
kaakaojauhetta (tummaa)
(tuoreita mansikoita)

Asettele puolet kekseistä suorakaiteen muotoiselle vadille hieman limittäin. Kostuta keksit kahvilla pullasudin avulla.

Levitä keksien päälle puolet raparperisoseesta. Vaahdota kasvirasvasekoite. Sekoita vaahtoon jogurtti, sokeri, sitruunanmehu ja -kuori. Levitä piirakkavuokaan puolet täytteestä. Asettele päälle loput keksit ja kostuta ne. Lisää raparperisose ja täyte.

Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja koristele halutessasi tuoreilla mansikoilla.

Vinkki! Voit tehdä tiramisun myös annoskulhoihin. Paloittele keksejä tarvittaessa.

Teksti: MTV3
Kuvat: MTV3, SXC ja Myllyn Paras Oy

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme