Mainos
Mainos

Inkiväärimarinoitu lohi

  • 200 g lohifilettä
  • 2 rkl merisuolaa
  • 2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • valkopippuria
  • mustapippuria
  • herneenversoja ja persianapilan ituja

1. Leikkaa lohifile n. 3-4 cm paksuiseksi pitkäksi suikaleeksi.

2. Kietaise lohisuikale kelmuun ja pyörittele suikaletta kevyesti leikkuulautaa vasten, niin että lihan kulmat pyöristyvät ja liha hieman mureutuu.

3. Avaa käärö ja sivele pintaan raastettu inkivääri ja hieman huhmaressa hienonnettu merisuola.

4. Kääri tiukasti takaisin kelmuun ja vielä folioon karkkipötkön näköiseksi tiukaksi kääröksi. Anna marinoitua jääkaapissa n.10 tuntia.

5. Kuori lohi kääreistään ja pyyhi pinnalta inkivääri pois. Paista lohta kuumalla parilapannulla vain hetki, niin että pinta saa hieman väriä, mutta kala ei kypsy!

6. Rouhaise myllystä päälle hieman pippuria ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Tarjoa persianapilaitujen ja herneenversojen sekä wasabikastikkeen kera.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot