Mainos
Mainos

Iso kimppakämppä opiskelijoille – miten suhtautuu Kela?

Suuren asunnon vuokraaminen monelle ihmiselle kuulostaa hyvältä, sillä edulliset yksiöt ovat kiven alla. Mutta asumistuen menettämisen pelossa moni ei uskalla lähteä vuokraamaan isoa kimppakämppää. Pelko on kuitenkin aiheeton.

Oma asunto, vuokra-asunto, solukämppä – vähemmästäkin menee opiskelijan pää pyörälle. Pienet asunnot menevät kuin kuumille kiville ja moni epäröi vuokrata yksiötä suurempaa asuntoa Kelan suhtautumisen pelossa. On kuitenkin mahdollista vuokrata isompikin kämppä ja asuttaa se monella vuokralaisella.

Kela maksaa asumistukea pienikokoisille ruokakunnille. Samaan ruokakuntaan kuuluvat samassa asunnossa pysyvästi asuvat henkilöt, jolloin asumistuki maksetaan heille yhteisesti. Vaikka henkilöillä ei olisi yhteistä taloutta, he muodostavat yhteisöruokakunnan, jos asunnon vuokraus on tapahtunut yhteisellä vuokrasopimuksella.

Miten asumistuki saadaan kaikille asukkaille erikseen?Lue artikkeli kokonaisuudessaan Jokakodin Ajankohtaista-osiosta!


LUE MYÖS:


Hannakaisa Taskinen / Jokakoti.fi

Lähde: Kela

Kuva: Colourbox

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme