Jaakko Heinimäen kassi:
- 3 punasipulia - 2 granaattiomenaa - 4 punajuurta - kyssäkaali - vuohenjuustoa - siskonmakkaroita
Hans Välimäen ja Jaakko Heinimäen menu:
Gratinoitu sipulikeitto
3 punasipulia 3 dl vettä timjamia 1 valkosipulin kynsi suolaa, pippuria 50 g raastettua Mustaleima -juustoa
Leikkaa sipulit pieniksi ja karamellisoi ne pannulla kullanruskeiksi. Lisää nesteet sekä mausteet ja keitä hiljaisella tulella noin 15 minuuttia. Lisää juusto ja gratinoi uunissa 5 min. Tarjoile.
Siskonmakkara-wallenberg ja glaseerattua kyssäkaalia, yrttiöljyä
100 g siskonmakkaraa 2 kyssäkaalia 100 g voita timjamia suolaa, pippuria 1 dl vettä 50 g sokeria
Leikkaa makkarat auki ja pursota muotteihin. Paista uunissa tai pannulla. Leikkaa kyssäkaali kynsiksi ja keitä vesi-voiseoksessa 5 min. ja glaseeraa. Tarjoile.
yrttiöljy
1 dl oliiviöljyä basilikaa ruohosipulia suolaa, pippuria sokeria 1 valkosipulin kynsi
Aja seos tehosekoittimessa hienoksi ja tarkista maku ja tarjoile.
Paistettua camembert -juustoa ja punajuuribalsamicoa
Leivitä juusto munalla sekä korppujauholla ja paista öljyssä.
Punajuuret
2 punajuurta 50 g sokeria 1 dl balsamiviinietikkaa timjamiavettä
Kiehauta juuret. Lisää mausteet ja keitä kypsäksi - keitä liemi siirapiksi ja tarjoile.
Granaattiomenashotti
2 granaattiomenan mehu 2 rkl sokeria
Sekoita ja kaada lasiin.
Sabayon
3 keltuaista 3 rkl sokeria 1 dl valkoviiniä
Sekoita kuohkeaksi vesihauteessa ja kaada lasiin mehun päälle, polta ja liekitä Grand Marinierilla.
Kommentoi