Mainos
Mainos

Järkyttävä tutkimustulos: Ovatko suomalaiskädetkin näin likaisia?

THL on kampanjoinut pitkään käsien pesemisen tärkeydestä. Brittitutkimuksen mukaan siihen on todella syytäkin – 10 prosentilla tutkimukseen osallistuneista kädet ovat nimittäin yhtä likaiset kuin vessanpönttö.

Muistitko pestä kädet vessareissun jälkeen? Entä ennen ruokailua ja kotiin saapuessasi? Käsien peseminen on tärkeää etenkin flunssakaudella, mutta myös muina aikoina, sillä käsien välityksellä pöpöt siirtyvät ihmisestä toiseen helpoiten.

Brittitutkimuksen mukaan 10 prosentilla ihmisistä kädet ovat yhtä likaiset kuin vessanpönttö ja sisältävät muun muassa ulosteissa eläviä bakteereja. Vain 39 prosenttia tutkimukseen osallistuneista 272 henkilöstä pesi kätensä ennen ruokailua.

Vessareissun jälkeen kätensä pesi 91 prosenttia vastanneista. Tutkimuksessa otettiin bakteerinäytteet myös koehenkilöiden käyttämistä rahoista ja maksukorteista, joiden perusteella tutkijat kertoivat uskovansa, että osa vastaajista valehteli käsien pesustaan.

Ulosteissa eläviä bakteereja oli käsistä otetuissa näytteissä 11 prosentissa, maksukorteista niitä löytyi 8 prosentilta vastaajista ja kuiteista 6 prosentilta.

Brittitutkimus oli osa kansainvälistä käsienpesukampanjaa.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot