Mainos
Mainos

Järvenpää ryhtyy polttamaan kaatopaikkakaasua

Järvenpää ryhtyy polttamaan kaatopaikkakaasua Puolmatkan jäteasemalla ensi huhtikuussa. Aluksi biokaasu poltetaan soihtupolttimessa, mutta energialähteen ottamista hyötykäyttöön selvitetään. Sillä voidaan korvata öljyn, maakaasun tai sähkön käyttöä.

Järvenpään kaupunki ja Sarlin Hydor Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen, joka sisältää kaasunkeräysjärjestelmän ja biokaasupumppaamon toimituksen soihtupolttimineen kaupungin jäteasemalle.

Kaatopaikoilla muodostuu biokaasua hapettomassa tilassa eloperäisestä jätteestä, kun bakteerit hajottavat ainetta. Biokaasu haisee ympäristössä ja on herkästi syttyvää.

Kaatopaikkapalot liittyvät useimmiten metaanikaasujen syttymiseen. Biokaasua voidaan kuitenkin kerätä talteen ja polttaa maakaasun lailla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot