Mainos
Mainos

Jätevesien käsittelyä haja-asutusalueilla tiukennetaan

Talousjätevesien käsittelyä pitää tehostaa viemäriverkostojen ulkopuolella olevissa kiinteistöissä ensi vuoden alusta lähtien. Valtioneuvosto hyväksyi keskiviikkona asetuksen, joka koskee sekä uudisrakentamista että olemassa olevia kiinteistöjä. Asetus koskee uudisrakentamista heti vuoden alusta.

Käytössä olevien kiinteistöjen omistajat saavat 10-14 vuotta vuotta aikaa uusia jätevesijärjestelmiään, poikkeustapauksissa lykkäystä voi saada yli 14 vuotta.

Asetus velvoittaa uusimaan jätevesijärjestelmät etenkin niissä vanhoissa kiinteistöissä, joissa on vesivessa, mutta jätevedet käsitellään pelkästään saostuskaivoissa. Asetusta ei sovelleta, jos talousjätevesien määrä on vähäinen, eikä se sisällä vesivessan jätevesiä.

Suomessa on alle 250 000 käytössä olevaa kiinteistöä, joissa jäteveden käsittely pitää uusia 10-14 seuraavan vuoden aikana.

(STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot