Mainos
Mainos

Jauhelihatäytteiset kesäkurpitsat

toim. Ari Malmberg

4 isohkoa kesäkurpitsaa

Kastike pinnalle:


kesäkurpitsojen koverrettu sisus
1 sipuli
1 prk tomaattipyreetä
1 rkl oliiviöljyä
persiljaa suolaa ja pippuria vettä

Jauhelihatäyte:

400 g nauta-sikajauhelihaa
2 munaa
1/2 dl korppujauhoja tai leivänmuruja
4 siivua keittokinkkua hienonnettuna
4 rkl juustoraastetta
suolaa ja pippuria

Halkaise kesäkurpitsat ja koverra niiden sisus pois ja hienonna se. Hienonna sipuli ja kuullota sitä ja kesäkurpitsan sisusta oliiviöljyssä. Lisää tomaattipyree. Anna paistua hetki ja mausta persiljalla, suolalla ja pippurilla. Tarvittaessa lisää vettä, jotta kastike on hieman juoksevaa.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki täyteaineet keskenään. Täytä koverretut kesäkurpitsat jauhelihatäytteellä ja asettele ne sitten syvälle uunipellille, jossa on leivinpaperi. Levitä kastiketta päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes kesäkurpitsat ovat hieman pehmenneet ja jauhelihatäyte on kypsää. Tarjoa salaatin kanssa.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot