Mainos
Mainos

Jo 5 minuutin selaus riittää – näin Facebook lihottaa sinua

Voit syyttää Facebookin keksijää Mark Zuckerbergiä liikakiloistasi, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan jo muutaman minuutin pituinen selailu lisää senttejä vyötäröllesi.

Journal of Consumer Researchin tekemässä tutkimuksessa selvisi, että jo viisi minuuttia kestävä Facebookin selaaminen ja ystäviin keskittyminen voi parantaa itsetuntoasi väliaikaisesti. Huonona sivuvaikutuksena kohonneelle itsetunnolle kuitenkin tulee heikentynyt itsekuri, joka näkyy epäterveellisinä välipalavalintoina selauksen jälkeen.

Tutkimuksessa mitattiin 470 henkilön internet- ja facebooktottumuksia, rahankäyttöä sekä terveydentilaa. Säännöllisesti Facebookia käyttävien ja laajan ystäväpiirin omaavien painoindeksi oli keskimäärin 26 (normaalipainon yläraja 24,9), kun harvemmin palvelua käyttävien indeksi oli 24. Säännöllinen tietokoneen edessä istuskelu lisäsi tutkimuksen mukaan myös jatkuvaa napostelua sekä luottokortilla olevaa velkaa.

Tutkijat pyysivät osaa testiryhmäläisistä selaamaan CNN:n uutissivustoa viiden minuutin ajan samalla kun osa ryhmästä luki Facebookin uutisseinää. Tämän jälkeen ryhmäläiset saivat valita välipalakseen joko keksin tai myslipatukan. 80 prosenttia Facebookin seinää lukeneista valitsi välipalakseen keksin, kun CNN:n uutisia lukeista vain 30 prosenttia valitsi epäterveellisen vaihtoehdon.

Älä kuitenkaan panikoi ja lopeta Facebookin käyttöäsi kuin seinään. Tämän jutun luettuasi olet luultavasti tietoisempi napostelun ja internetin yhteydestä, joten kenties valitset jatkossa terveellisempiä välipaloja.

(MTV3)

Lähde: Men's Health

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme