Mainos
Mainos

Jorma Piisinen kertoo: Mistä materiaaleista koti kannattaa rakentaa?

Kun alkaa rakentaa itselleen kotia, kannattaa miettiä energiatehokkuuden kannalta, mistä materiaaleista se rakennetaan. Puu on erittäin suositeltava rakennusmateriaali hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Remonttimestari-ohjelmassa pureudutaan ekotehokkaaseen rakentamiseen – millä materiaaleilla saadaan mahdollisimman pieni hiilijalanjälki ja kestävä lopputulos?

Puu on suomalainen materiaali, jonka hiilijalanjälki on erityisen pieni. Puu on myös uusiutuva luonnonvara.

On myös paljon muita rakennusmateriaaleja, joilla on puuta vastaavia ominaisuuksia. Parhaillaan ne voivat jopa sitoa kasvihuonekaasuja. Esimerkiksi eräät vesikatemateriaalit keräävät typen oksidia ja muuttavat sen nitriiteiksi.

Uudisrakentamisessa rakennuksen koko kannattaa huomioida, sillä jokainen neliö vie energiaa. Talon ja ikkunoiden suuntaamisella saadaan paras hyöty auringon säteilyenergiasta: Ikkunat kannattaa suunnata etelä-länsisuuntaan ja niiden energiatehokkuuteen kannatata panostaa.

Muista huomoida myös putkien ja ilmahormien hyvä lämmöneristys, jotta et hukkaa energiaa turhaan.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot