Mainos
Mainos

Jorma Piisinen: Tämä energiansäästövinkki kuumentaa katsojien tunteet

Remonttimestari Jorma Piisinen kertoi jännittävänsä perjantaina nähdyssä Remonttimestari-ohjelmassa, että saunomiseen liittyvä energiansäästövinkki voisi kuumentaa katsojien tunteet.

– Sauna ja saunominen ovat suomalaisille rakkaita asioita, jopa pyhiä. Jos saunomisen yhteydessä aletaan puhua energiansäästämisestä voidaan saada katsojia silmille, Jorma Piisinen kertoo ja muistuttaa, että erinäisiin asioihin on silti syytä kiinnittää huomiota.

Alenna lämpötilaa ja harkitse kiuasvaihtoehtoja

Totuus on, että myös saunomisessa on mahdollista säästää energiaa. Energiaa voi säästää välttämällä sähkökiukaan turhaa kuumentamista ja alentamalla saunomislämpötilaa.

Kannattaa myös valita kiuas, joka sopii parhaiten saunojan omiin käyttötarpeisiin.

Esimerkiksi koko ajan käyttövalmiudessa oleva kiuas ei ole paras vaihtoehto ihmisille, jotka ovat tottuneet saunomaan kerran viikossa. Tällainen kiuas saattaa nostaa saunomiskustannuksia vuositasolla 200-300 €.

WWF:n ohjelmapäällikkönä toimivan Jussi Nikulan mukaan saunomisen energiankulutuksesta noin puolet menee saunan lämmittämiseen. On siis energiatehokkainta, että saunaa ei lämmitetä jokaiselle saunojalle erikseen, vaan että mahdollisimman moni käy samoissa löylyissä.

– Kaikista paras on sähkösauna, joka lämpenee uusiutuvalla energiamuodolla tuotetulla energialla, niin sitten on vihreät löylyt.

Remonttimestari MTV3 MAXilla perjantaisin:

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme