Mainos
Mainos

Juhlava sienikeitto (4 annosta)

  • 2 sipulia
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • n. 300 g sieniä (kantarelleja, tatteja, suppilovahveroita)
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl kasvislientä
  • 4 dl kermaa (ruoka-, kevyt- tai kahvikermaa)
  • 100 g tuore- tai sulatejuustoa
  • suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • tuoretta kirveliä
  • (loraus sherryä)
  • muutama paistettu kokonainen pieni sieni koristeeksi

Hienonna sipuli. Kuullota niitä hetki rasvassa ja lisää pilkotut sienet. Jatka kuullottamista. Ripottele sipuli-sieniseokseen vehnäjauhot ja kypsennä myös niitä hetki. Kaada päälle kuuma kasvisliemi muutamassa erässä ja kerma. Kiehauta. Lisää juusto nokareina ja mausta keitto suolalla ja pippurilla ja halutessasi muutamalla ruokalusikallisella sherryä. Ripottele keittoon lopuksi tuoretta hienonnettua kirveliä. Koristele muutamalla kirvelinoksalla ja kokonaisilla paistetuilla sienillä. Tarjoa tuoreen vaalean leivän kanssa.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot