Mainos
Mainos

Juuse Mikkosesta Vuoden Kokki 2004

Vuoden Kokki 2004 -kilpailun voittajaksi selvisi Juuse Mikkonen. Mikkonen työskentelee Ravintola Chez Dominiquessa Helsingissä.

Tittelistä kisattiin nyt yhdeksättä kertaa. Kilpailu järjestettiin Gastro-messujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa.

Finaalimenussa peuraa ja variksenmarjoja

Juuse Mikkosen finaalimenussa oli muun muassa savustettua peuran ulkofilettä, paahdettua paistia, paistoliemikastiketta ja maa-artisokkapyrettä. Jälkiruokana Mikkonen tarjosi variksenmarjafinancieria, pihlajanmarjagranitea, shampanjahyytelöä ja jogurtti-luomumaito -pannacottaa.

Finalisteilla oli tunti aikaa kirjoittaa omat menunsa finaalikamppailua varten. Pakollisiksi raaka-aineiksi määrättiin alkuruuassa hernekeitto ja pääruuassa peuran liha sekä herkkutatit. Jälkiruuaksi tuli valmistaa lämmin ja jäädytetty jälkiruoka sekä vanukas käyttäen variksen- ja pihlajanmarjoja sekä shampanjaa. Lisäksi menuun piti mahduttaa maustamatonta jogurttia sekä luomumaitoa.

Kaikkiaan semifinaalissa kilpaili 12 kokkia, joista viisihenkinen pohjoismainen tuomaristo valitsi kuusi kilpailijaa finaaliin.

Nuori kalakokki löytyi Tuusulanjärveltä

Viime viikolla kilpailtiin myös muista ruokamaailman arvonimistä. Kalamessuilla valittiin Vuoden 2004 Nuoreksi Kalakokiksi Antti Kinnunen Tuusulanjärven Ammattiopistosta. Raati keittiömestari Jarmo Vähä-Savon johdolla valitsi voittajaksi Kinnusen työn nimeltään "Antin ahvenpaletti katkarapujen kera."

Osterinavauksen SM-kilpailun miesten sarjan voittajaksi valittiin puolestaan Johann Schlag. Naisten sarjan mestaruus meni Petra Kososelle.

Kilpailussa noudatettiin kansainvälisiä sääntöjä. Kukin kilpailija avasi 30 Belon-osteria ja voittaja ratkaistiin osterien avaamiseen käytetyn ajan ja avaustekniikan perusteella.

(MTV3-Finfood)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme