Mainos
Mainos

Juusto on suomalaisten suosikki

Lähes kaikki suomalaiset pitävät maidosta, mutta ylivoimaisesti suosituin maitovalmiste on juusto. Juusto maistuu käytännössä jokaiselle, sillä vain kolme sadasta ei pidä siitä, osoittaa Maito ja Terveys ry:n Suomen Gallup Elintarviketiedolla teettämä tutkimus.

Juusto on erityisesti naisten mieleen, sillä 63 prosenttia naisista pitää juustosta erittäin tai melko paljon. Miehillä vastaava osuus on 48 prosenttia. Maaliskuun alkupuolella toteutettuun kyselyyn vastasi 258 iältään 8-15-vuotiasta ja 820 yli 15-vuotiasta suomalaista.

Maito maistuu parhaiten alle 15-vuotiaille. Heistä 88 prosenttia pitää maidosta ainakin jonkin verran, kun taas aikuisista kolme neljännestä ilmoittaa pitävänsä maidosta paljon tai jonkin verran. Pojat ja miehet pitävät maidosta enemmän kuin tytöt ja naiset.

Maidosta pitäminen näkyy myös maidon kulutuksessa. Maitoa päivittäin tai lähes päivittäin käyttävät pitävät sen mausta selvästi enemmän kuin maitoa harvemmin käyttävät.

(Finfood)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot