Mainos
Mainos

Kahden lapsen isä avautuu kotitöiden jakautumisesta: "Pelkkä auttelu ei riitä"

Kahden lapsen isä kannustaa vanhempia puhumaan avoimemmin kotitöiden jakautumisesta. 

Mike Reynolds on kahden lapsen isä ja bloggari, joka haluaa tuoreella Facebook-päivityksellään herättää ihmisiä pohtimaan omaan osuuttaan kotitöiden hoitamisessa. Mies kyseenalaistaa ajatuksen, jonka mukaan mies on hyvä kumppani, jos hän auttaa puolisoaan kotitöissä.

Viisi- ja seitsemänvuotiaiden tyttöjen isä selittää kodinhoidon olevan yhtä paljon molempien vanhempien vastuualuetta. Pelkkä auttelu ei todellakaan riitä, jos ruoanlaitto ja siivoaminen ovat tavallisesti yksinomaan toisen osapuolen vastuulla. 

Ajatteleminen ei ole sama asia kuin teko

Mies aloittaa itsekriittisen tekstin yhdellä paljon puhuttelevalla sanalla; syyllinen.

– Tänä aamuna tein lapsille lounasta ja ajattelin itsekseni, että on kiva antaa Andrealle pieni tauko tästä hänen syntymäpäivänään, isä kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka mies toteaakin valmistavansa lounaita todennäköisemmin useammin kuin hänen puolisonsa, ajatus auttamisesta sai hänet ymmärtämään, kuinka epäreilusti arjen pyörittäminen voi kodeissa loppupeleissä jakautua. Reynolds jatkaa viittaamalla ajatukseen, jonka mukaan velvollisuus kotitöihin ei voi olla vain toisen vanhemman ”etuoikeus”.

– Jos vain auttelet, lyön vetoa, että taloudessasi on taatusti joku, joka tuntee olevansa ylityöllistetty ja emotionaalisesti uupunut, Reynolds muistuttaa ja kannustaa vanhempia puhumaan avoimesti kotitöiden jakamisesta. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Mies kannustaakin vanhempia haastamaan oman ajattelutapansa. Jos ajattelet, että kissan ruokkiminen, taskurahan antaminen ja pölyjen pyyhkiminen ovat kotitöiden tekemistä, mieti uudelleen.

– Tämä auttoi minua muistamaan, että ajatus siitä, että teet paljon kotitöitä, ei ole sama asia kuin se, että todella teet paljon kotitöitä.

Jokainen meistä tietää, että arki ei aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Pidä siis huoli siitä, että hoidat oman osuutesi myös silloin, kun sinun pitää lapioida sontaa, isä muistuttaa.

***

 


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme