Mainos
Mainos

Kaiken takana on... äiti?

Menestyvän miehen takana ei olekaan vaimo tai tyttöystävä. Tieteelliset todisteet viittaavat siihen, että hyökkäävä äiti ajaa poikansa saavutuksiin niin makuukamarissa kuin elämässä yleensä.

Simpanssitutkijat selvittivät, että voimakkaiden emojen urosjälkeläiset saavuttivat laumassa korkeamman sosiaalisen statuksen ja menestyivät paremmin myös parittelukumppanin haussa kuin muut lajitoverit. Sama pätee miehiin, jotka ovat varttuneet dominoivien äitien huomassa.

Viihdeyhtymä Virgin Groupin perustaja liikemies Sir Richard Branson, näyttelijä Tom Cruise ja Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ovat kertoneet vahvatahtoisten äitiensä vaikutuksesta elämäänsä ja uraansa.

Tutkittujen bonobo-simpanssien tapauksessa hyökkäävien emojen pojat nousivat lauman hierarkiassa yläportaille. Naaraat olivat niistä kiinnostuneempia ja näin menestyvät uroot pääsivät todennäköisimmin parittelemaan ja siirtämään geenejään.

– Selvitimme, että emojen läheisyys parantaa urosjälkeläisten parittelumenestystä, toteaa Max Planck, saksalaisen Institute for Evolutionary Anthropologyn edustaja.

MTV3/mirror.co.uk

Kuvat: Colourbox

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme