Mainos
Mainos

Kanttarellikeitto ha yrttilevite leivälle 24.7.2000

toim. Sari-Leena Heilanen

1 rkl öljyä
1 rkl voita
2-3 uuden sadon sipulia
250-300g kantarelleja
2,5 dl ruokakermaa
2,5 dl maitoa
1-2 rkl vehnäjauhoa
1 tl murukahvia
1 dl tuoretta silputtua persiljaa
suolaa, mustapippuria ja meiramia

Pilko sipulit ja puhdista sienet. Laita öljy ja rasva pannulle kuumenemaan. Valitse mielellään pannu jossa on korkeat reunat, jotta voit valmistaa koko keiton samassa astiassa.

Paista sipuleita ja sieniä pannulla muutama minuuttia. Älä päästä sieniä 'kuivumaan' vaan anna niiden säilyttää kosteutensa, jotta keitosta tulee maukkaampi.

Sekoita ruokakerma, maito ja vehnäjauhot keskenään erillisessä kulhossa. Valuta seos pannulle tasaisena nauhana samalla sekoittaen.

Mausta keitto murukahvilla, persiljalla, suolalla, mustapippurilla ja meiramilla. Anna keiton hautua noin 5 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoa kuuma keitto tuoreen hiivaleivän ja yrttilevitteen kera.

Yrttilevite leivälle


1 dl maitorahkaa
1 dl margariinia tai voita
1 dl tuoreita silputtuja yrttejä
(esim. persiljaa, ruohosipulia, iisoppia, rakuunaa)
yrttisuolaa

Sekoita rahka ja rasva keskenään. Lisää sekaan silputut yrtit. Sekoita massa tasaiseksi. Mausta yrttisuolalla ja levitä leivälle.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot