Mainos
Mainos

Karu muistutus muovin vaikutuksista – taiteilija toivoo teoksensa aiheuttavan epämukavan olon

Norjalaistaiteilija uskoo, että poliittisesti kantaaottava taide on nousemassa tulevaisuudessa yhä tärkeämpään rooliin. 

Lumivuorisia huippuja ja upeita maisemia. Norjalaistaiteilija Vilde Rolfsenin maisemateokset eivät ole nähneet luontoa lainkaan, oikeastaan päinvastoin. Hänen uusin taideprojektinsa ”Plastic Bag” on nimittäin valmistettu kadulta löydetyistä jätteistä.

Sai idean projektiin kadulla kulkiessaan 

Taiteilija sai inspiraation työhönsä Isossa-Britanniassa asuessaan. Täällä nainen keräsi kaduilta löytämiään muovipusseja, puhdisti ne ja vei studiolleen kuvattavaksi.

Taiteilija toivoo, että ihmiset tuntisivat olonsa epämukaviksi töitä katsellessa, sillä juuri nämä kyseiset helposti rikkoutuvat pussit tuhoavat valtamerta ja kaunista maisemaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Ne menivät rikki, en voinut käyttää niitä roskapusseina ja ne olivat liian pieniä. Sinun pitää ostaa erikseen rulla roskapusseja. Mitä tuhlausta! taiteilija kertoo kokemuksistaan ulkomailla asutuista vuosistaan.

"Älä sano kyllä muovipusseille!"

Rolfsenille tärkeintä on, että hänen työnsä herättäisivät tunteita, etenkin vihaa. Hän haluaa, että ihmiset ymmärtäisivät, kuinka paljon heidän kulutustottumuksillaan on vaikutusta luontoon.

– Muovipussit ovat valtava erä kaatopaikoilla ja ne ovat erittäin haitallisia merille ja niissä eläville asukkaille.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Taiteilija toivookin, että ihmiset kiinnittäisivät huomiota tähän pieneltä tuntuvaan asiaan ja ryhtyisivät käyttämään uudelleenkäytettäviä ostoskasseja.

– Älä sano kyllä muovipusseille!

Rolfsenin mukaan taide on erinomainen keino saada ihmiset ajattelemaan itse. Hän kertoo, että omien kokemustensa mukaan taide on erittäin tehokas väline sanoman perille viemiseksi. 

Hänen ottamiaan kuvia on käytetty erilaisissa kampanjoissa ympäri maailmaa, muun muassa kodittomia auttavassa Gruft- kampanjassa Wienissä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Video: Toivottavasti kampanja on auttanut kodittomia. Tämä video nimitäin todistaa, kuinka välipitämättömästi ihmiset kohtelevat pakkasessa makaavaa.


Lähde: Huffingtonpost 

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme