Mainos
Mainos

Kasvien hoito-ohjeet

Jaloritarinkannus - Delphinium-hybr.

Jaloritarinkannukset istutetaan tuoreeseen, syvämultaiseen ja runsasravinteiseen maahan. Kasvupaikaksi valitaan aurinkoinen tai puolivarjoinen paikka, ei kuitenkaan paahteeseen. Lannoitetaan jo ennen istutusta hyvin, noin 100 g täyslannoitetta / m2 vuodessa. Kuivina kausina kastellaan ja tarvittaessa kasvit tuetaan. Kukinnan jälkeen leikataan lähes maan tasalle, jolloin kasvit kukkivat uudelleen.

Tarhapäivänlilja - Hemerocallis-hybr.

Maan suhteen vaatimaton tarhapäivänlilja viihtyy kuitenkin parhaiten runsasravinteisessa savimaassa, auringossa ja puolivarjossa. Varjostuksen lisääntyessä kukinta heikkenee.

Tuoksuköynnöskuusama - Lonicera caprifolium, menestymisvyöhyke I-III

Voimakastuoksuinen tuoksuköynnöskuusama on yksi suosituimmista kukkivista köynnöksistämme. Eteläisestä alkuperästään huolimatta se on menestynyt hyvin rannikolla Vaasaan ja sisämaassa Etelä-Hämeeseen ja Etelä-Savoon asti. Taimet istutetaan ravinteikkaaseen, kalkittuun maahan samaan syvyyteen kuin ne ovat kasvaneet taimistolla. Niukasta haaroittuneet köynnöstentaimet leikataan istuttaessa 20-30 sentin korkeudelta maan pinnasta, terveen silmun yläpuolelta. Syksyllä istutetut köynnökset leikataan seuraavana keväänä.

(Pioni 5.5.2006)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme