Mainos
Mainos

Kasvissosekeitto tortellineilla ja oliivirieskat

Kesäkurpitsakeitto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 3 perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 7 dl vettä
  • 1 tl currya
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 prk kookosmaitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 pkt valmiita tortelliineja

Kuutioi perunat ja lohko sipuli. Puolita valkosipulin kynnet. Kuumenna kattila ja kaada pohjalle tilkka öljyä. Kuullota perunat ja sipulit öljyssä. Lisää kattilaan myös curry ja sekoita hetki. Kaada kattilaan vettä niin että perunat peittyvät ja anna niiden kypsyä lähes kypsiksi miedolla lämmöllä. Lisää kattilaan paloitellut kesäkurpitsat ja lisää vettä niin että ne myös peittyvät. Keitä kesäkurpitsat kypsiksi. Kaada kattilasta pois suurin osa liemestä ja soseuta seos tasaiseksi. Kaada kattilaan kookosmaito ja sekoita. Lisää tarvittaessa keitinlientä, jotta saat keitosta sopivan paksuista. Kiehauta ja mausta keitto makealla chilikastikkeella, suolalla ja pippurilla.Keitä tortellinit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja tarjoile keiton lisukkeena.

Nopeat oliivirieskat

  • 2 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 3 rkl öljyä
  • 1 dl oliiveja hienonnettuina

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää loput aineet. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Nostele taikinasta kekoja leivinpaperille ja taputtele ne jauhotetuin käsin litteiksi leipäsiksi. Pistele leivät haarukalla ja paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Resepti: Teresa Välimäki / Ruokala

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme