Mainos
Mainos

Kasvisten suosio lisääntynyt nopeasti

Yhä useampi suomalainen valitsee ruokakoriinsa lihan sijasta kasviksia. Aamulehden ja Turun Sanomien Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan joka neljäs kuluttaja sanoo hullun lehmän taudin vaikuttaneen ruokailutottumuksiinsa. Joulukuussa samanlaiseen kyselyyn vastanneista vain joka viides ilmoitti muuttaneensa ruokailuaan. Ruokailutottumuksiaan muuttaneista 15 prosenttia sanoo siirtyneensä kasvisten käyttöön. Joulukuussa vastaava luku oli vain 5 prosenttia. Kasvisten suosio on lisääntynyt etenkin naisten keskuudessa. Joulukuussa tottumuksiaan muuttaneista naisista neljä prosenttia oli lisännyt kasvisten syöntiä, maaliskuussa vastaava luku oli peräti 18 prosenttia. Miesten kohdalla kasvisten syönti on lisääntynyt seitsemästä yhdeksään prosenttiin. Taloustutkimus kysyi puhelimitse, onko hullun lehmän tauti vaikuttanut vastaajien ruokailutottumuksiin. Kysely tehtiin 13.-21. maaliskuuta ja siihen vastasi 1005 iältään 15-74-vuotiasta suomalaista poislukien ahvenanmaalaiset.

(Lähde: STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot