Mainos
Mainos

Kate Carlylen kukkivat astiat

Eteläafrikkalainen Kate Carlyle siirtää luonnonkukkien muodot keraamisiin kuppeihin, kannuihin ja lautasiin. Innoituksen kukkien muodon tallentamisesta hän sai jo lapsuudessaan tutustuessaan Yhdysvalloissa Harvardin yliopiston lasikukkakokoelmaan, jonka ovat tehneet isä ja poika, Leopold ja Rudolph Blaschka 1900-luvun alussa. Inspiraation lähteenä on myös Etelä-Afrikan upea luonto ja kukkaloisto.

Kate suunnittelee kaikki mallit ja valmistaa itse prototyypit. Kun tuotteet tulevat tuotantoon tehdään työ tiimeissä käsityönä, yhden esineen valmistukseen osallistuu 17 henkeä ja prosessi kestää 15 työpäivää. Erilaisia malleja on n. 40 ja hennosta ulkonäöstään huolimatta kaikki astiat kestävät konepesun ja mikroaaltouunin.

Toimittaja Hanna Sumari tapasi toista kertaa Suomessa vierailevan Kate Carlylen Kulloon kartanossa, jonka Butiken på Landet myymälässä Carlylen astioita on myynnissä.

Lisätietoja www.mustardseedandmoonshine.com ja www.kullogard.fi

(T.i.l.a. 29.11.2006)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme