Mainos
Mainos

Kattojen lumikuormat vaarallisia etelärannikolla ja pohjoisessa

Kattojen lumikinokset ovat kehittymässä vaarallisen painaviksi etelärannikolla ja Pohjois-Suomessa, joissa lumen määrä on tavanomaista suurempi. Länsi-Lapissa ja Kuusamon seudulla lunta on jopa 240 kiloa neliömetrillä.

Suomen ympäristökeskus kehottaa keventämään lumikuormia, jos katolla on lunta enemmän kuin puoli metriä. Ongelmia voi syntyä pienemmälläkin lumimäärällä, jos lumi on painunut kasaan.

Järvenpäässä romahti 23. helmikuuta urheiluhallin katto lumen painosta. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Sisällä olleet 15 lasta pääsivät pakenemaan rakennuksesta.

Espoossa suljettiin samana päivänä toistaiseksi Espoonlahden jäähalli katolle kertyneen lumen aiheuttaman romahdusvaaran vuoksi. Espoon kaupungin omistaman jäähallin kattorakenteissa EPS Hockey -jääkiekkoseuran mukaan vakavia vaurioita. Alustavan arvion mukaan hallin kattorakenteet vaativat huomattavia korjauksia ja hallin odotetaan olevan suljettuna syksyyn 2010 saakka.

Asuntoministeri hoputtaa: Lumet heti pois katoilta

Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) hoputtaa kiinteistöjen omistajia puhdistamaan katot lumesta nopeasti.

– Tuuli on kasannut lunta, ja suojasää voi lisätä paikallista kuormitusta entisestään. Toimeen täytyy nyt tarttua välittömästi. Riskejä ei kannata ottaa, Vapaavuori sanoo.

Ennusteen mukaan lumimäärät kasvavat vielä selvästi seuraavan viikon aikana.

Löydä uusi asunto Jokakoti.fi-asuntopalvelusta.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme