Mainos
Mainos

Kaunis Gotlanti

Keskellä Itämerta sijaitseva Gotlanti on helposti saavutettavissa joko laivalla tai lentäen. Keskikesällä 2008 Helsingistä on suora lentoyhteys Visbyhyn kolme kertaa viikossa.

Gotlannissa on ympärivuotisia asukkaita lähes 58 000. Kesällä määrä moninkertaistuu, sillä saari on suosittu lomakohde.

Ainutlaatuisen kaunis Visby on keskiaikainen kaupunkiin, jolle antavat leimansa vanha kehämuuri, kiemurtelevat nupukivikadut ja -kujat sekä lukuisat vanhat kivi- ja puutalot, kirkot ja rauniot. Kaupungin ulkoasu kertoo keskiajasta, jolloin Visby oli hansaliiton johtava kauppakaupunki.

Visbyn lukuisat ravintolat houkuttelevat kulinaaristen makuelämysten pariin. Saaren erikoisuuksiin kuuluvat lammas ja kala

Historiallinen suojelukohde

Koko Visby ja sen kehämuuri kuuluvat Unescon maailmanperintölistalle ainutlaatuisena historiallisena kohteena. Kesäisin Visby kuhisee elämää, kun taas kevät, syksy ja talvi tarjoavat rauhaa, hiljaisuutta ja ainutlaatuisen runollista tunnelmaa.

Gotlanti tarjoaa kuitenkin monia kiinnostavia paikkoja ja matkakohteita myös Visbyn ulkopuolella, joihin voit tutustua autolla tai polkupyörällä. Gotlanti on lyhyiden välimatkojen saari, jossa ehdit kokea paljon jo muutamassa päivässä.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme