Mainos
Mainos

Kaupunkimökin uusi ilme

Kaupunkien siirtolapuutarhat ja kesämaja-alueet elävät uutta kukoistustaan. Citymökkeily kiehtoo etenkin ekologisen elämäntavan kannattajia, jotka haluavat päästä luonnon äärelle kaupungissa.

Arkkitehtipariskunta Riina ja Jussi Palva suunnittelivat ja toteuttivat yhteistyössä Oy TimberHeart Ltd:n kanssa Helsingin Lauttasaaren rantaan päivitetyn version klassisesta kesämajasta.

Riina ja Jussi Palvan perheen omaan käyttöön suunnitellun kompaktin vapaa-ajanmökin arkkitehtuurissa on huomioitu tarkasti Helsingin kaupungin siirtolapuutarha-alueille asettamat rakentamisohjeet.

Designiltaan ja mittasuhteiltaan klassista siirtolapuutarhatyyliä edustava harjakattoinen kaupunkimökki on suorakaiteen muotoinen ja seisoo säädettävien kierrejalkojen päällä. Merenpuoleisen päädyn koko seinän mittainen erkkeri-ikkuna sijoittuu keittotason yläpuolelle ja antaa kahden muun sivuikkunan ohella valoa koko tilaan. Sormipaneeleilla päällystettyjä ulko-ovia on peräti kaksi, joten majan sisätila avautuu ulos luontoon molemmilta sivuilta. Päätyseinustalla sijaitsevat sekä kuivakäymälä että pieni varasto omilla sisäänkäynneillään.

TimberHeartin käyttämällä pilaripalkkimenetelmällä rakennettu 14-neliöinen kompakti kaupunkimökki on varsinainen tilaihme, sillä veneen sisustusta muistuttavilla kiintokalusteilla ja säilytysratkaisuilla siitä saatiin nelihenkiselle lapsiperheelle toimiva vapaa-ajanviettopaikka.

Lautaverhoilu kätkee alleen riittävän määrän eristeitä, joten pienen takan avulla mökissä voi yöpyä ympärivuotisesti. Omavaraisen majan sähkö tuotetaan aurinkopaneeleilla ja ruoka valmistuu kaasuliedellä.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme