Mainos
Mainos

Käytännön esimerkkejä

Kalaruuat

Vähärasvainen kala
Kuiva tai puolikuiva valkoviini, melko kevyt, mieluummin tammettamaton ja raikas.

Rasvainen kala
Kuiva tai puolikuiva melko täyteläinen ja hapokas valkoviini (voi olla tammetettu). Esimerkikis Uuden maailman Chardonnay tai Riesling-rypäleestä valmistetut viinit.

Savustettu kala
Kuiva tai puolikuiva aromikas ja täyteläinen valkoviini. Esimerkiki Sauvignon Blanc -rypäleestä valmistetut viinit

Äyriäiset
Kuivat, aromikkaat ja hienostuneet viinit. Esimerkiksi Ranskalainen Loiren laakson Muscadet tai Bourgognen Chablis-viinit.

Mäti & blinit
Kuiva kuohuviini, lager olut tai snapsi

Liharuuat

Riistalinnut
Keskitäyteläiset, runsaan hedelmäiset ja melko hapokkaat punaviinit. Esimerkiksi Bourgognen tai uuden maailman Pinot Noir.

Kana ja broileri
Tuhdimmat, tammitetut Chardonnay-viinit tai melko kevyet hieman paahteiset punaviinit. Esimerkiksi Espanjalainen Crianza.

Porsas
Kevyet tai keskitäyteläiset punaviinit tai melko voimakkaat valkoviinit esimerkiki Viognier tai Chardonnay -rypäleestä valmistetut viinit.

Lammas
Melko voimakkaat ja robustit viinit sopivat lampaalle. Esimerkiksi Riojan tai Rhônen alueen viinit tai Shiraz rypäleestä valmistetut viinit.

Maksa
Keskitäyteläiset, nuoret, melko hapokkaat punaviinit. Esimerkiksi Pohjois-Italialaiset viinit kuten Barbera tai Montepulciano. Myös Uuden maailman Pinot Noir.

Juustot

Valkohomejuustot
Täyteläiset ja hieman kehittyneet Bourgognen Chardonnay-viinit. Myös sampanja sopii hyvin tai hyvin hedelmäiset, melko kevyet punaviinit.

Sinihomejuustot
Sinihomejuustolle sopivat parhaiten makeat viinit, kuten Sautern, Tokaji tai portviini. Myös kypsä ja kehittynyt punaviini.

Kovat juustot
Runsaat ja hieman kehittyneet punaviinit. Esimerkiksi Cabernet Sauvignon- Syrah- tai Tempranillo-rypäleestä valmistetut viinit.

Itämaiset ruuat
Runsaan hedelmäiset, mielellään puolikuivat viinit. Esimerkiksi Alsacen Gewurtztraminer.

Tapakset
Aromikkaat valkoviinit, runsaat kuohuviinit, keskitäyteläiset paahteiset punaviinit. Esimerkiksi Riojalaiset punaviinit.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme