Mainos
Mainos

Kenwood kMix yleiskone

Kenwood yleiskone on keittiöklassikko, joka on vaivannut taikinoita, vatkannut vaahtoja ja sekoittanut pirtelöitä jo lähes 60 vuotta. Vahva moottori ja tarkoituksenmukainen muotoilu ovat pitäneet koneet pyörimässä pitkään.


Koneen juuret johtavat englantilaiseen autotalliin. Kenneth Wood kehitti vuonna 1947 ensin leivänpaahtimen ja kolme vuotta myöhemmin yleiskoneen, jonka piti olla ominaisuuksiltaan huippuluokkaa. Tehokkuuden lisäksi koneen tuli olla elegantti sekä helppo käyttää ja puhdistaa.

Kuvassa näkyvä vanha yleiskone tuli Suomen maahantuojalle vuonna 2004 mukanaan hieno kirje, jossa lähettäjä kertoo saaneensa sen äidiltään, joka oli saanut sen 1970-luvulla puolisoltaan tuliaisena englannista. Äiti oli käyttänyt konetta muun muassa opetuskäytössä suomen kokki- ja stuerttikoulussa. Kone on edelleen käyttökunnossa.

Vanhan koneen on kuitenkin ollut aika väistyä taka-alalle ja antaa tilaa uudelle keittiö kMixille. Sen muodot ovat hiukan pyöristyneet, niin kuin monen muunkin kuusikymppisen, joka puuhaa keittiössä! Mutta tehokkuudesta tai tyylistä ei ole hävinnyt rahtuakaan!

Toimittaja: Hanna Sumari

Kuvauksen koneet Suomen Sähkötuonti
www.suomensahkotuonti.fi

(T.i.l.a. 20.2.2008)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme