Mainos
Mainos

Kerää tämä yllättävä terveyspommi kotipihaltasi – näin säilytät oikein

Huojuuko kotipihallasi koivu? Sen keväistä mahlaa voit itsekin kerätä – kunhan muistat kunnollisen säilytyksen.

Mahlantuottajayritys Nordic Koivu Oy:n myyntipäällikkö Susanna Maaranen sanoo, että terveysvaikutteista koivunmahlaa voi jokainen valuttaa vaikka oman pihan koivupuusta.

Asiantuntijan mukaan mahlan kotikeruussa on kuitenkin yksi iso haaste: luonnoncocktaililla on taipumusta pilaantua herkästi, mikäli sitä ei säilytetä oikein.

– Kun mahla tulee ulos puusta ja kun se välittömässä kosketuksessa bakteereihin., siitä tulee oiva alusta kaikille hiivoille, homeille ja bakteereille. Siksi säilytettävyys onkin haaste eikä säilyvyyttä useinkaan kotikäyttöön saada, Maaranen sanoo.

Maaranen kehottaa kiinnittämän huomiota keräysastiaan.

– Mikäli mahlaa kuitenkin kerää kotikäyttöön, on keräysastian syytä olla kannellinen. Lisäksi astiaa kannattaa tyhjentää useamman kerran päivässä – tai joko välittömästi käyttää mahla tai siirtää vaikka jääkaappiin ja käyttää vuorokauden sisällä.

– Jos mahlaa ei halua käyttää nopeasti, se kannattaa pakastaa kerta-annoksina, Maaranen neuvoo.

MTV3/ Annimari Pasanen

Lue lisää

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot