Mainos
Mainos

Kesäkurpitsakakku

  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl maustamatonta jogurttia tai piimää
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • ripaus suolaa
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 1/2 tl soodaa
  • 3 dl raastettua kesäkurpitsaa
  • 1-2 dl pähkinöitä tai manteleita karkeana rouheena

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti ja öljy. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola sekä lisää seos taikinaan vuorotellen keräkurpitsaraasteen ja pähkinärouheen kanssa. Kaada voideltuun mannasuurimoilla jauhotettuun rengasvuokaan ja kypsennä 175 asteessa 1 tunti. Kumoa vähän jäähtyneenä.

Jos kesäkurpitsan kuori on kitkerää ja kovaa, poista se ennen raastamista.

Resepti: Merja Tuominen-Gialitaki

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot