Mainos
Mainos

Kesän vihannesvalikoima nyt laajimmilaan

Kotimaisten tuorevihannesten valikoima on nyt laajimmillaan. Lehtivihannesten, kaalien, sipulien, avomaan kurkun, kesäkurpitsan ja herneen sadonkorjuu on täydessä vauhdissa. Myös kesäporkkanan nosto on pääsemässä täyteen käyntiin tällä viikolla.

Avomaan kurkku ja kesäkurpitsa ovat hyötyneet heinäkuun lämpimästä säästä, mutta salaateille ja kiinankaalille lämmin sää on aiheuttanut jonkin verran lehdenreunapoltetta ja säilyvyysongelmia sadonkorjuun jälkeen. Lisäksi lämmin ja kostea sää on saanut etanat liikkeelle.

Alkukesän viileydestä ja heinäkuun helteistä huolimatta avomaanvihannesten kasvu ja kehitys on ollut kokonaisuudessaan tyydyttävä, laskee Maaseutukeskusten Liitto. Tuholaiset eivät ole aiheuttaneet tänä kesänä pahoja ongelmia. Varastoitavien vihannesten kasvu on kesken, joten lähiviikkojen sää ratkaisee sadon määrän ja laadun.

(Lähde: Finfood)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme